У Ватикані проходять великі збори єпископів

У Ватикані проходять великі збори єпископів

Темою зборів є питання ролі молоді в католицькій церкві

Папа Римський Франциск відкрив в середу велике зібрання єпископів в Ватикані, яке проходить на фоні сексуальних скандалів, де фігурантами є представники католицької церкви.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

За словами Папи Римського, нинішнє керівництво церкви не повинно відбити віру в майбутнього покоління своїми гріхами і недоліками. Темою даних зборів є питання ролі молоді в католицькій церкві.

Всього в зборах бере участь 250 єпископів і архієпископів, а також 40 відібраних представників молоді. Засідання має тривати до 28 жовтня.

Проте окремі представники католицької церкви закликали скасувати проведення цього засідання щодо ролі молоді і сконцентруватися на підготовці до іншої зустрічі, яка мала б займатися попередженням сексуального насилля. Саме до цього закликав кардинал Чарльз Чапут із Філадельфії.

Кардинал Джозеф Тобін із Нью-Джерсі залишився в США для того, щоб боротися із наслідками масових випадків сексуального насилля із боку католицьких священників в цій країні, про що стало відомо в серпні. Представник Голландії Роберт Мутсаертс бойкотував дане засідання, вважаючи його недостатньо представницьким.

Нагадаємо, кардинал Рейнхольд Маркс, який очолює Конференцію єпископів Німеччини, попросив вибачення від імені католицької церкви і себе особисто за той біль, який був завданий священниками жертвам сексуального насилля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: