У Вітебську відкрили експозицію із сотнею бюстів Леніна

У Вітебську відкрили експозицію із сотнею бюстів Леніна

В експозиції також бюсти Карла Маркса, Фрідріха Енгельса, Надії Крупської

Більше тисячі предметів, пов'язаних з радянським періодом можна побачити на виставці у Вітебському обласному краєзнавчому музеї. Експозиція приурочена до 100-річчя Жовтневої революції, вона складається з предметів, зібраних приватним колекціонером з Полоцька Миколою Панкратом.

Відвідувачі музею можуть побачити такі раритети, як настінний календар 1917 року, комсомольський квиток 1944 року, гіпсовий бюст Володимира Леніна 1928 року. В експозиції - близько ста різних скульптур малих форм, в основному бюстів Леніна. Він постає в самих різних варіаціях. Тут і юний Володя Ульянов, поруч Ульянов-гімназист, потім вже відомий всім образ Леніна - вождя Жовтневої революції.

В експозиції також бюсти Карла Маркса, Фрідріха Енгельса, Надії Крупської, поетів і письменників революційної епохи - Володимира Маяковського, Максима Горького, Миколи Островського. Атмосферу радянського часу також передають ювілейні медалі, значки, нагороди, прапори, прапори, вимпели, почесні грамоти, символіка дитячих і молодіжних громадських організацій.

У Вітебському краєзнавчому музеї представлено близько тисячі предметів, переданих для експозиції приватним колекціонером з Полоцька Миколою Панкратом, який створив в своєму будинку приватний музей.

Експозицію, яка дістала назву «Епоха Леніна», Панкрат вперше сформував до 90-річчя Жовтневої революції. У колекції близько 50 тисяч предметів, одних тільки бюстів Леніна близько 700.

За час існування приватного музею, відвідати який можна безкоштовно, в ньому побувало близько 15 тис. людей з майже 60 країн. Неодноразово колекціонерові пропонували продати фонди музею в інші країни. За це Панкрат обіцяли великі гроші, але поки він відкидав ці привабливі пропозиції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: