Україна готова надіслати до Італії рятувальників та мобільний госпіталь

Україна готова надіслати до Італії рятувальників та мобільний госпіталь

Українські дипломати провели нараду з представниками МЗС Італії щодо надання допомоги у подоланні наслідків землетрусу

У четвер, 25 серпня ц.р. Посольство України в Італії провело консультації в Кризовому центрі МЗС Італії, під час яких італійській стороні було висловлено пропозицію щодо конкретних кроків для надання допомоги від Української держави постраждалому населенню центральних італійських регіонів.

Про це повідомляються на сторінці посольства України в Італії у Фейсбуці.

«Українська сторона висловила готовність надіслати до Італії вітчизняних рятувальників для пошукових робіт, а також мобільний госпіталь МНС України.

Цього ж вечора пропозиції української сторони були передані на розгляд Оперативного штабу Міністерства цивільного захисту населення Італії, керівництво якого висловило глибоку вдячність Україні за солідарність та запропоновані засоби допомоги», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, кількість загиблих в результаті землетрусу в центральній Італії зросла до 250 осіб.

Як відомо, землетрус, за даними Національного інституту геофізики і вулканології, мав магнітуду 6.0 і глибину 4 км і був зареєстрований в 3.36 ранку 24 серпня з епіцентром біля міста Аккумолі, провінція Рієті.

Поштовхи тривали 142 секунди.

Зранку 25 серпня в Італії було зафіксовано новий землетрус. Загалом же сейсмологи зареєстрували до ранку четверга понад 470 поштовхів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: