Україна готує до передачі Таїланду чергову партію танків

Україна готує до передачі Таїланду чергову партію танків

Виготовлення чергової партії «Оплотів» - на стадії завершення

Україна готує до передачі тайському замовнику чергової партії основних бойових танків (ОБТ) «Оплот», що будуються на потужностях ДП «Завод ім. Малишева» (Харків) у рамках укладеної у 2011 році угоди обсягом понад $200 млн.
Згідно з повідомленням на сайті танкового заводу, виготовлення чергової партії «Оплотів» - на стадії остаточного складання, вже найближчим часом військова техніка буде передана на приймання замовника.
Як заявляє прес-служба, малишевці не тільки успішно мобілізували власні зусилля, а й змогли налагодити і прискорити роботу суміжників - постачальників комплектуючих.
При цьому прес-служба акцентує: підприємство вже розпочало виготовлення наступної партії «Оплотів» для іноземних замовників.
Створений ХКБМ ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ «Оплот» прийнято на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, в українську армію поставлені перші два танки. Угода обсягом понад $200 млн на постачання в Таїланд 49 українських танків БМ «Оплот» нового покоління укладена в 2011 році, в квітні 2012 року ДП «Завод ім. Малишева» розпочав реалізацію угоди. Обсяг витрат на освоєння серійного виробництва ОБТ «Оплот», за даними заводу, становив $30 млн. Перші п'ять машин було відвантажено тайського замовнику на початку 2014 року, ще п'ять - у грудні 2015 року, і 10 машин - навесні 2016 року.
За даними джерел агентства «Інтерфакс-Україна» в оборонному секторі, виконання тайської угоди планується завершити в повному обсязі до кінця 2016 року. «Постачання замовнику ще 29 машин, за угодою, має бути забезпечене до кінця року за умови отримання необхідних погоджень військового відомства», - заявило джерело.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: