Україна хоче санкцій проти Чорноморських портів РФ через блокаду Азовського моря

Україна хоче санкцій проти Чорноморських портів РФ через блокаду Азовського моря

Омелян заявив, що росіяни жорстоко поплатяться за будівництво Керченського мосту

Україна виступає за введення санкцій проти Чорноморських портів РФ через блокаду Азовського моря.

Про це в ефірі «112 Україна« повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Ми проводимо переговори з нашими європейськими, американськими партнерами, щоб відповідні санкції було застосовано і до Чорноморських портів РФ через блокаду Азовського моря та українських портів в Азовському морі», – зазначив Омелян.

Він додав, що росіяни жорстоко поплатяться за будівництво Керченського мосту.

«Ми бачимо, що санкційна хвиля не зменшується, а навпаки збільшується. Останній розгляд у Конгресі США щодо розширення санкційного списку і взагалі можливості визнання Росії як країни, яка спонсорує тероризм - більше, ніж адекватна відповідь на всі безчинства РФ. Ми бачимо, що вже 6 чоловік з ЄС, які були причетні до побудови цього мосту, вже знаходяться під санкціями», – додав Омелян.

Нагадаємо,18 червня Рада ЄС продовжила на рік санкції щодо Росії через незаконну анексію українського Криму та Севастополя. Обмеження стосуються осіб та компаній, що мають свої відділи на території ЄС.

Санкції, які продовжили до 23 червня 2019 року, стосуються серед іншого, заборони на імпорт до ЄС товарів, вироблених у Криму чи в Севастополі, інвестиції у Криму, експорт певних товарів та технологій для кримських компаній.

Раніше Сполучені Штати згідно із законодавством 2017 року розширили санкції проти Росії через її кібердіяльність. Таке рішення ухвалило Міністерство фінансів США. Санкції стосуються п’ятьох російських суб’єктів та ще трьох фізичних осіб.

Також США запровадили персональні санкції проти шістьох осіб у Лівії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: