Україна ініціює негайну скайп-конференцію для звільнення заручників

Україна ініціює негайну скайп-конференцію для звільнення заручників
Заручники на Донбасі

Ініціативу підтримав представник ОБСЄ Сайдік

Українська сторона ініціює проведення 14 грудня скайп-конференції гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо звільнення заручників. Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

«Надіслали відповідну ініціативу ОБСЄ, сподіваюся, її підтримають всі сторони, якщо вони дійсно зацікавлені в звільненні заручників до Різдва. Ініціативу негайного скликання скайп-конференції гуманітарної підгрупи підтримали представники в ТКГ від України Л. Кучма і М. Сайдік (від ОБСЄ. - Ред.), з яким відбулася попередня телефонна розмова української сторони», - написала Геращенко.
Вона нагадала, 7 грудня українська сторона на гуманітарній підгрупі вийшла з важливою ініціативою: запропонувала передати 228 людей , що їх запитували ОРДЛО, аби звільнити тих 42 особи, що їх підтверджують в ОРДО і 6 в ОРЛО. 
«Разом з СБУ, міжвідомчим центром по звільненню заручників, в форматі мінської групи ми весь цей тиждень відпрацьовували наші нові гуманітарні ініціативи, аби прискорити процес звільнення , аби люди по обидві сторони лінії зіткнення були на свята вдома, зі своїми рідними. Готові працювати в режимі скайп-конференції, аби вийти на рішення задля звільнення заручників, аби 21 грудня було в Мінську продуктивним і результативним», - повідомила Геращенко.

Як повідомлялося, українська сторона наполягає, щоб до Різдва відбулося звільнення всіх заручників, яких утримують бойовики на Донбасі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: