Україна наполягає на створенні підгрупи з кордону на переговорах щодо Донбасу

Україна наполягає на створенні підгрупи з кордону на переговорах щодо Донбасу

Україна наполягає на встановленні контролю над українсько-російським кордоном – ділянкою в 400 км

Україна наполягає на створенні окремої групи у рамках тристоронньої переговорної групи в Мінську - з питання держкордону. Про це повідомляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.
«Україна наполягає на встановленні нашого контролю над українсько-російським кордоном - над цією неконтрольованою ділянкою в 400 км. Росіяни не сприймають наші абсолютно справедливі заяви незалежної держави. Україна наполягає на створенні п’ятої групи - у справах кордону, оскільки без кордону немає держави», - сказала вона в ефірі телеканалу «1+1».
Геращенко нагадала, що цей пункт міститься і в Мінських домовленостях, підписаних два роки тому.
«Говорячи про поточний місяць, вересень, ми можемо констатувати зменшення кількості обстрілів і кількості поранених наших військових. Але вони є», - наголосила Геращенко.
Вона особливо відзначила, що вибори на Донбасі можуть відбутися лише за «стабільної ситуації з безпекою».
Крім того, представник України наголосила на важливості не лише політичної, а й гуманітарної складової Мінських домовленостей. «У заручниках залишаються 110 українців, ми не знаємо, де половина з них. Крім того, в російських в'язницях залишаються десять наших полонених», - сказала Геращенко.
Нагадаємо, представник України у підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук заявляє, що Росія категорично проти створення п'ятої робочої підгрупи з питань кордону в групі. «Все, що стосується кордону, Росія в істерику падає, якщо тільки починати говорити щось про кордон», - повідомив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: