Марчук: Росія в істерику впадає від розмов про кордон

Марчук: Росія в істерику впадає від розмов про кордон

Росія категорично проти створення п'ятої робочої підгрупи з питань кордону в Тристоронній контактній групі

Представник України у підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук заявляє, що Росія категорично проти створення п'ятої робочої підгрупи з питань кордону в групі. Про це Марчук сказав журналістам на брифінгу у Верховній Раді.
«Все, що стосується кордону, Росія в істерику падає, якщо тільки починати говорити щось про кордон», - повідомив він.
«Російська сторона категорично проти, і тому без участі Росії який сенс в створенні (п'ятої робочої підгрупи з питань кордону – Ред.)», - додав Марчук.
За його словами, українська сторона вже 4-5 разів пропонувала створити відповідну підгрупу.
Марчук пояснив, що головним аргументом для створення такої підгрупи є той факт, що для реалізації спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ функцій із спостереження необхідно дотримуватись умов, визначених у мандаті місії.
«В попередніх Мінських угодах написано, що сторони забезпечують вільний доступ СММ ОБСЄ до всіх територій», - додав Марчук.
Він також нагадав, що на непідконтрольних територіях Донбасу спостерігаються серйозні обмеження діяльності спостерігачів з боку бойовиків. «Ми запропонували: дайте доступ ОБСЄ до зони кордону у півтора-два кілометри. Хай не ми виходимо на кордон, а щоб СММ ОБСЄ мала доступ до всього кордону», - сказав представник України у підгрупі з питань безпеки.
За його словами, важливо, щоб спостерігачі могли бачити та фіксувати усі військові ешелони, які надходять з території РФ на територію України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: