Україна не має доказів того, що білоруські підприємства торгують з окупованим Донбасом, – посол

Україна не має доказів того, що білоруські підприємства торгують з окупованим Донбасом, – посол
Посол України в Білорусі Ігор Кизим

Ігор Кизим впевнений, що у разі доведення випадків постачання продукції її виробник підпаде під санкції

Україна не має доказів того, що білоруські підприємства постачають свої товари на окупований Донбас. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив посол України в Білорусі Ігор Кизим.

За його словами, довести постачання товарів досить важко.

«По кожному випадку, який нам стає відомим про таку торгівлю (з окупованою територією – ред.), ми інформуємо МЗС Білорусі, пишемо ноти. У розслідуванні, яке нещодавно провели білоруські журналісти ішлося про те, що усі перевізники, які були помічені в такій торгівлі, отримали попередження від влади Білорусі. Це ми вважаємо певним результатом в тому числі нашої роботи. Знаєте, дуже важко довести, що є пряме постачання білоруських товарів до магазинів, які розташовуються на тимчасово непідконтрольних Україні територіях. Якщо буде чітко доведено, що такі постачання ідуть, щодо таких підприємств будуть застосовані санкції і не тільки українські. Ми зробимо усе, щоби такі свої санкції щодо цих підприємств ввів і Європейський Союз. Проте наразі у нас немає інформації про білоруські підприємства, провина яких була би доведена», - сказав він.

Кизим уточнив, що посольство намагається попередити такі порушення дипломатичними каналами, і зауважив, що для збору інформації про перевізників та виробників продукції існують спеціальні служби в Україні.

Нагадаємо, посол України в Білорусі Ігор Кизим розповів, скільки громадян України переїхало до Білорусі, рятуючись від збройного конфлікту на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: