Україна не впустила ще одного російського пропагандиста

Україна не впустила ще одного російського пропагандиста
Євген Примаков

Євген Примаков - онук глави російського уряду в 1998-1999 роках і міністра закордонних справ в 1996-1998 роках Євгена Примакова

В Україну не впустили російського журналіста, главу комісії Громадської палати РФ з розвитку інформаційного простору, ЗМІ та масових комунікацій Євгенія Прімакова.

Про це повідомляє «РИА Новости».

Прімаков планував взяти участь у експертній конференції Організації з безпеки та співробітництва в Європі по свободі ЗМІ в Києві.

За словами журналіста, представники спецслужб оголосили, що він становить загрозу для безпеки України, тому йому заборонений в’їзд у країну на п’ять років.

«Хоча конкретну причину мені не назвали. Нажаль українська сторона займається саморозстрілом», — зазначив Прімаков.

Журналіст додав, що у штаб-квартирі ОБСЄ у Відні підтвердили, що його внесли до списку учасників конференції.

Прімаков розповів виданню «Политика сегодня», що зараз він перебуває в аеропорту Києва і чекає на літак до Мінська, бо прямих рейсів до Росії немає.

«Паспорт мені обіцяли мені повернути перед самим вильотом», — додав він.

Глава Союзу журналістів Росії Володимир Соловйов заявив, що Прімаков також мав висвітлювати візит російського омбудсмена Тетяни Москалькової до України.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що готують ноту протесту через це рішення української влади.

Зазначимо, Євген Примаков працював на російському телебаченні під псевдонімом Євген Сандро. Він - онук глави російського уряду в 1998-1999 роках і міністра закордонних справ в 1996-1998 роках Євгена Примакова. Примаков-молодший також є генеральним директором АНО "Російська гуманітарна місія" і членом Громадської палати.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: