Україна оскаржила ухвали суду ЄС у справах за позовами родини Януковича

Україна оскаржила ухвали суду ЄС у справах за позовами родини Януковича

Ці ухвали не вимагають від України сплати будь-яких грошових сум, наголошують в Мінюсті

2 червня юридичним радником України було подано апеляційні скарги на ухвали загального суду ЄС від 11 березня 2015 року у справах за позовами родини екс-президента України Віктора Януковича. 7 червня суд правосуддя ЄС підтвердив отримання таких скарг, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.
«Оскаржені процедурні ухвали не є рішеннями по суті вказаних справ, у яких триває розгляд питання накладення економічних санкцій на Януковича радою ЄС. Ці ухвали не вимагають від України сплати будь-яких грошових сум. Міністерство юстиції повторно наголошує, що не існує жодних рішень Європейського суду про стягнення на користь Януковича та його оточення з України хоча б однієї копійки», - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що судові акти було оскаржено в апеляційному порядку з метою попередження будь-яких ризиків та маніпуляцій. «Подані апеляції максимально спрямовані на забезпечення позиції і інтересів України», - підкреслюють у Мінюсті.
Натомість, Міністерство юстиції наголошує, що в Україні продовжується розслідування кримінальних справ проти колишнього президента Віктора Януковича та його оточення. «Українські правоохоронні органи будуть дуже раді особисто почути позицію Віктора Януковича щодо питань, піднятих у кожній такій справі», - зазначають у Мінюсті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: