У Німеччині хочуть розробити додатковий план дій до Мінських угод

У Німеччині хочуть розробити додатковий план дій до Мінських угод
Слухання в Бундестазі

Новий документ має стимулювати до виконання мінських угод та визначити санкції за їх порушення

Україна виступає за нову ініціативу депутатів Німеччини, презентовану у Бундестазі, щодо активізації мирного процесу на окупованому Донбасі.

Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

За його словами, ініціатива належить опозиційнійй фракції Вільних демократів (ВДП). У четвер, 9 травня, у Бунтестазі відбулися відповідні слухання.

«На слуханнях у Бундестагу, ініційованих фракцією Вільних демократів, підтримав нову ініціативу лібералів щодо активізації мирного процесу на окупованому Сході України: чекаємо на обговорення в Комітеті і пленумі», - написав Мельник у Twitter.

Ініціатива з назвою «Мир в Україні потребує нового імпульсу» складається із 12 пунктів. Документ наразі підтримали всі члени фракції ВДП, яка є опозиційною стосовно уряду. Автор проекту документа - Рената Альт.

В одному із пунктів ініціативи говориться, що Бундестаг повинен разом із фракцією ВДП вимагати від німецького уряду розробити додатковий план дій до мінських угод. На думку опозиціонерів, у цих доповненнях повинні бути обов'язково вказані терміни, а також заохочення до виконання умов документа. Також варто зазначити наслідки для тієї сторони, яка цього документа не дотримається.

Ще один пункт - розробка німецьким урядом та винесення на розгляд Ради Безпеки ООН нового плану дій для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Важливим пунктом є виведення окупаційних військ з Донбасу та заміна й розпуск у Донецьку і Луганську «влади» самопроголошених «народних республік». Натомість у цих районах мають бути запроваджені цивільні перехідні адміністрації під керівництвом ООН. Нова адміністрація має також підготувати свій регіон до проведення вільних та незалежних виборів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: