Україна в ОБСЄ закликала Росію розблокувати процес звільнення політв’язнів

Україна в ОБСЄ закликала Росію розблокувати процес звільнення політв’язнів

Постпред України при міжнародних організаціях засудив репресії проти українських громадян

Україна засуджує продовження російським судом арешту українця Павла Гриба ще на півроку та закликає РФ звільнити його і всіх інших українських політв’язнів та заручників.

На цьому наголосив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє «Укрінформ».

«Ми засуджуємо репресії проти українських громадян, незаконно затриманих російської владою, зокрема, це стосується нещодавнього продовження російським судом арешту українського політичного в’язня Павла Гриба до 24 квітня 2019 року», - заявив Прокопчук.

Представник України наголосив, що Росія також має зупинити репресії та переслідування українських громадян в незаконно анексованому Криму та виконати свої зобов’язання як держава-окупант відповідно до міжнародного права.

Він також нагадав, що під час нещодавньої зустрічі президента України, президента Франції та канцлера ФРН була висловлена рішуча спільна підтримка необхідності звільнення усіх незаконно затриманих осіб та політв’язнів до кінця нинішнього року.

«Ми рішуче закликаємо Російську Федерацію розблокувати цей процес без зволікань стосовно українських громадян як на окупованих територіях, так і в російських тюрмах», - наголосив дипломат.

Нагадаємо, у серпні 2017-го український офіцер Ігор Гриб заявив про викрадення сина спецслужбами РФ у Білорусі. За його словами, ФСБ виманило його сина Павла до Гомеля, під виглядом зустрічі з дівчиною та провело затримання.

Батько Павла Ігор Гриб наголосив, що за час перебування у СІЗО у його сина значно погіршився зір. Раніше батько Гриба повідомляв, що російські силовики силовики посилили психологічний тиск на Павла.

Утримуваний у Росії 20-річний громадянин України Павло Гриб 15 листопада відмовився свідчити в Північнокавказькому окружному військовому суді.

Матері українського політв'язня Павла Гриба дозволили 26 листопада друге за 15 місяців побачення з сином.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: