Україна знову пропонуватиме РФ варіанти обміну заручників

Україна знову пропонуватиме РФ варіанти обміну заручників
Україна ініціює новий обмін ув'язненими 19 грудня

Україна готова помилувати 66 сепаратистів задля звільнення 19 військових та цивільних українців

Під час зустрічі у Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи українська сторона 19 грудня знову пропонуватиме варіанти обміну заручників.

Про це перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко сказала в ефірі «Прямого».

«Остання у цьому році зустріч у Мінську відбудеться 19 грудня, і молимося, щоб Святий Миколай диво здійснив, щоб усе-таки нам вдалося просунутися в цьому питанні», - повідомила вона.

Як наголосила Геращенко, українська сторона готова до найширшого компромісу.

«Ми передавали офіційно під час переговорів у Мінську так званим представникам ОРДЛО, що готові помилувати 66 сепаратистів задля звільнення 19 військових та цивільних, яких вони утримують у своїх тюрмах. Відповіді - нуль на сьогодні, і так само вже більше ніж півроку не маємо відповіді на офіційну пропозицію передати 23 злочинців-росіян, яких затримали та засудили на великі терміни і які перебувають в українських тюрмах за війну на Донбасі та участь у підготовці терактів у різних містах України в обмін на політичних в'язнів Кремля Сенцова, Сущенка, Кольченка, Клиха, Панова, Гриба та інших громадян», - зазначила Геращенко.

Вона також додала, що відповіді немає і, схоже, що Росія своїх громадян кинула, однак це не є приводом для того, аби українська влада опустила руки.

За її словами, боротьба за звільнення наших моряків, заручників, військовополонених, політичних в’язнів триватиме.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: