Українське суспільство досі у стані Майдану – експерт

Українське суспільство досі у стані Майдану – експерт
21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції в Україні

За словами експерта за 5 років вимоги Майдану були реалізовано

П’ять років тому в Україні розпочалися акції протесту на Майдані Незалежності проти зміни курсу країни – з євроатлантичного на російський. Але суспільство до сих пір знаходиться в стані Майдану. Таку оцінку висловив Ігор Харченко, експерт «Центру розвитку суспільства», під час прес-конференції в прес-центрі «Главком».

За словами експерта за 5 років вимоги Майдану були реалізовано. «Хотіли усунути режим Януковича від влади і «банду геть»? Усунули. Була вимога про євроінтеграцію та підписання угоди? Ми її підписали, отримали безвіз. Хотіли отримати лідера - хороший він чи поганий, але отримали. Як акція Майдан виконав усі свої вимоги», - говорить Харченко.

Але експерт зауважує, що досі суспільство знаходиться в стані Майдану, а вимоги сьогодення інші в процесі державотворення.

«Інша справа, коли кожен йшов на Майдан, то мав ще свої власні артикульовані чи неартикульовані вимоги, побажання, надії. Проблемою є те, що суспільство до сих пір перебуває в стані Майдану. Такий своєрідний синдром, що люди не можуть п’ять років уже вийти з того Майдану. Але ж він закінчився, все. Надворі йдуть інші процеси. У процесі державотворення, націєтворення є інші процеси, інші вимоги, завдання», - зазначив Харченко.

Переглянути запис прес-конференції можна тут: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: