Українським консулам не дають доступ до чотирьох політв'язнів у РФ

Українським консулам не дають доступ до чотирьох політв'язнів у РФ
Олег Сенцов і Олександр Кольченко

За весь час доступу не було взагалі до Сенцова, Кольченка, Ваїтова та Сайфуллаєва

Українські консули не мали доступу до відвідування чотирьох політв'язнів, громадян України, за весь час їх незаконного утримання в Росії: Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Ферата Сайфуллаєва та Рустема Ваїтова.

«На сьогодні є четверо політв'язнів, до яких не було допуску консулів. За весь час доступу не було взагалі до Сенцова, Кольченка, Ваїтова та Сайфуллаєва», - сказала речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

За її словами, російська сторона мотивує відмову тим, що всі незаконно заарештовані є кримчанами, а отже, начебто громадянами РФ, оскільки набули російське громадянство внаслідок анексії півострова.

Як повідомлялося, у російській колонії 1 листопада відбулася зустріч українського консула з незаконно засудженим кримчанином, громадянином України Русланом Зейтуллаєвим, якого було обвинувачено у створенні осередку забороненої в РФ організації «Хізб ут-Тахрір».

Нагадаємо також, що батькам викраденого ФСБшниками українця Павла Гриба, який перебуває у краснодарському СІЗО, не дозволили зустрітись із сином.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: