«Укрзалізниця» про зупинку поїзда із Саакашвілі: все було законно

«Укрзалізниця» про зупинку поїзда із Саакашвілі: все було законно

Працівники «Укрзалізниці» діяли відповідно до законодавства, стверджують на підприємстві

Публічне акціонерне товариство «Укрзалізниця» заявила, що мала законні підстави для зупинки поїзда із екс-президентом Грузії Михайлом Саакашвілі. Відповідну заяву розміщено у Facebook.

«У ситуації, що склалася з курсуванням поїзда № 715 Перемишль – Київ, ПАТ «Укрзалізниця» діє виключно в правовому полі. Така ситуація, зокрема, підпадає під дію положень наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 27.12.2006 № 1196», - йдеться у ній.

Компанія пояснила, що відповідно до цього наказу «пасажири без проїзних документів чи з недійсними проїзними документами, з прізвищем та іменем у проїзному документі, які не відповідають даним документа, що посвідчує особу (за винятком допущених описок не більше трьох знаків), без документів, що посвідчують особу, з ручною поклажею більше встановлених норм та перевищенням розмірів, установлених для ручної поклажі, у вагон не допускаються».

«Укрзалізниця» повідомила, що напередодні отримала інформацію від Державної прикордонної служби України про коло осіб, чиї паспортні документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, визнані недійсними.

Так також відзначила, що діюче законодавство встановлює відповідальність перевізника «за невиконання обов’язку перевірити перед початком перевезення пасажира у міжнародному залізничному сполученні наявність у нього документів, зазначених у частині 2 цієї статті, що призвело до перевезення чи спроби перевезення пасажира через державний кордон України».

«Оскільки законні вимоги перевізника були проігноровані, працівники «Укрзалізниці» діяли відповідно до [законодавства]», - підкреслили на підприємстві.

Нагадаємо, потяг Інтерсіті, який мав вирушити з Перемишля до України о 14:07, не відправиться, поки екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі не покине поїзд. Таку команду дало керівництво «Укрзалізниці». 

Пасажирам потяга Інтерсіті пропонують дістатися України автобусом. 

Як повідомлялося, Саакашвілі заявив, що вирішив прибути в Україну з Перемишля потягом Інтерсіті. При цьому у пункті пропуску «Краковець» зібралися близько тисячі нібито його прибічників.

Раніше Саакашвілі заявив журналістам, що не має плану дій на випадок, якщо його не впустять в Україну.

Як відомо, Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: