Улюблене ЗМІ Трампа розкритикувало Саакашвілі

Улюблене ЗМІ Трампа розкритикувало Саакашвілі
Михайло Саакашвілі

Заяви Саакашвілі можуть загрожувати підтримці, яку США надає Україні

Американський інтернет-ресурс Fox News, який аналітики небезпідставно називають улюбленим ЗМІ президента США Дональда Трампа, розмістило критичний матеріал, присвячений колишньому главі Одеської облдержадміністрації Михайлу Саакашвілі.

Як йдеться в статті Fox News, президент України Петро Порошенко не лише дав своєму другу Саакашвілі українське громадянство, а й зробив його губернатором Одеської області.

«Але Саакашвілі у відповідь на доброзичливість Порошенка пішов з посади в 2016 році та розпочав необережно і необгрунтовано звинувачувати у корупції особисто Порошенка та уряд», - зазначається в матеріалі Fox News.

«Після втрати українського громадянства Саакашвілі намагається вдарити Порошенка та завдати йому найбільшої шкоди. Зокрема, екс-очільник Одеської області заявив, що твердження президента США Дональда Трампа щодо втручання України в президентські вибори в 2016 році є вірними», - наголошується в матеріалі Fox News.

Однак, сам Саакашвілі, коли він був президентом Грузії, намагався позбавити громадянства свого політичного суперника Бідзіну Іванішвілі, підкреслює американське видання.

«Якщо скасування громадянства Саакашвілі є безпідставним, як він каже, чому тоді рішення було підтверджено Національним антикорупційним бюро України? Варто зазначити, що НАБУ очолює Артем Ситник, а також там працює Гізо Углава. Вони обоє є союзниками Саакашвілі. Чи Саакашвілі вважає, що його близькі партнерами є ляльками в грі олігархів? Його твердження не мають сенсу», - підкреслюється в статті.

Саакашвілі може подумати, що його заяви є спробою помсти Порошенку, але насправді він мститься Україні, країні, якій він освідчується у коханні. Його заяви можуть загрожувати підтримці, яку США надає Україні, резюмують у Fox News.

Нагадаємо, що Саакашвілі позбавили українського громадянства.

Державна прикордонна служба має намір не пропустити Саакашвілі на територію України в разі його спроб приїхати до нашої держави.

1 серпня ЗМІ показали указ президента Петра Порошенка про позбавлення українського громадянства Саакашвілі. Документ №196/2017 був підписаний 26 липня.

Як повідомлялося, 25 липня президент США Дональд Трамп заявив у Twitter, що Україна намагалася саботувати його передвиборну кампанію 2016 року. Саакашвілі прокоментував цю заяву Трампа«Президент Трамп, наприклад, сказав щось про Україну. Ми в Україні цінуємо підтримку народу України з боку США. Ми воюємо з росіянами. Світ має віддати українцям належне за їх героїчний спротив, але з іншого боку президент Трамп мав рацію. Мають місце брудні ігри, розпочаті деякими українськими олігархічними колами», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: