Умеров спробує повернутися до окупованого Криму

Умеров спробує повернутися до окупованого Криму
Ільмі Умеров

Я не давав жодних обіцянок, жодних гарантій, що я не буду робити цю спробу – Ільмі Умеров

Звільнений напередодні представник кримськотатарського народу Ільмі Умеров заявляє, що має намір спробувати повернутися до окупованого Криму за деякий час. Про це він сказав на спільному брифінгу в Анкарі з Ахтемом Чийгозом, трансляцію вів телеканал «112 Україна».

«Я не давав жодних обіцянок, жодних гарантій, що я не буду робити цю спробу (перетинання адміністративного кордону з Кримом, - ред.). Через деякий час я обов'язково спробую повернутися до Криму», - сказав він.

У свою чергу Ахтем Чийгоз розповів про перебування в кримському слідчому ізоляторі.

«СІЗО – це таке місце, де цілковита ізоляція, це не колонія, цілковита ізоляція. Я весь час відчував, посередники між мною і волею були мій адвокат Микола Полозов, моя дружина, я відчував цю величезну підтримку, в першу чергу, звичайно, України. Звичайно, дуже символічною була підтримка і Європи, особливо Туреччини, але я хотів би сказати, що мова не в особистостях, Чийгоз, Умеров, мова в тому, що народ, громадяни України, які живуть у Криму, відчули ту силу, силу, яка стоїть за ними. І це дуже важливо в боротьбі», - сказав він.

25 жовтня представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова, незаконно засуджених судами в окупованому Криму, видали Туреччині. До цього, 11 вересня, так званий «суд» в анексованому Криму засудив Чийгоза до 8 років колонії суворого режиму. А 27 вересня Сімферопольський районний «суд» виніс вирок у справі Умерова і призначив йому покарання у вигляді двох років колонії-поселення. Звільнення стало можливим внаслідок допомогою президента Туреччини Ердогана.

Стало відомо, що Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз прибудуть у Київі сьогодні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: