Умеров та Чийгоз вже сьогодні будуть у Києві

Умеров та Чийгоз вже сьогодні будуть у Києві

Літак із кримськими татарами буде у Борисполі близько 20:00

Меджліс кримськотатарського народу спільно із Міністерством інформаційної політики, Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, адміністрацією аеропорту Бориспіль організовують прес-конференцію звільнених заступників Голови Меджлісу кримськотатарського народу Умерова та Ахтема Чійгоза. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

Прес-конференція відбудеться сьогодні - 26 жовтня - о 20.00 в аеропорту Бориспіль в прес-холі терміналу D: 4 поверх, нережимна зона.

Час прибуття літака: 19.50

Час зустрічі учасників пресс-конференції: о 19:30.

Місце зустрічі: четвертий поверх терміналу D біля центральної Авіадовідки. Всюди будуть відповідні вказівки.

Зазначається, що для пропуску до місця проведення заходу необхідно мати з собою паспорт.

Раніше джерела «Главкома» в Меджлісі повідомили, що Чийгоз і Умеров не одразу вилетять до Києва, оскільки в Анкарі проходитимуть медичне обстеження. «Є певні гуманітарні процедури, які вони мають пройти», - зазначило джерело.

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявляє, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Журналіст Осман Пашаєв повідомив, що Умеров і Чийгоз вже перебувають в аеропорту Анкари та мають незабаром вирушити у Київ. 

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: