Уряд дозволив поліцейським контролювати митників

Уряд дозволив поліцейським контролювати митників

Тепер поліцейські мають право цілодобово перебувати в зонах митного контролю

Кабінет міністрів в рамках експерименту по боротьбі з контрабандою розширив повноваження поліцейських із контролю над митниками. Про це йдеться в урядовій постанові  №479 від 20 червня.

«Поліцейські мають право цілодобово перебувати в зонах митного контролю в пунктах пропуску через державний кордон та в інших місцях митної території України, в яких органи Державної фіскальної служби здійснюють митні формальності, з метою виявлення фактів порушення митних правил», - сказано в документі.

Поліцейські та службові особи Міністерства внутрішніх справ також отримали право доступу до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор-2006». Порядок надання доступу до системи мають визначити в ДФС протягом найближчого тижня.

В МВС повинні визначити перелік поліцейських, які мають право цілодобово перебувати в зонах митного контролю, та передати його у ДФС та адміністрацію Державної прикордонної служби.

Експеримент буде тривати з 21 червня до 31 грудня 2018 року.

Кабмін зобов'язав МВС і ДФС подавати з 1 вересня щомісячні звіти про хід експерименту, а також пропозиції щодо законодавчих змін за результатами експерименту.

Досі основний контроль над дотриманням законності на митниці здійснювала Служба безпеки України.

Нагадаємо, вчора Гройсман оголосив «війну»  контрабандистам. Він також назвав найпоширеніші схеми, які використовуються для заниження або несплати митних платежів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: