Уряд затвердив Наглядову раду «Укрзалізниці»

Уряд затвердив Наглядову раду «Укрзалізниці»

Незабаром Кабмін візьметься за створення Наглядової ради ПАТ «Укрпошта»

Кабінет міністрів України затвердив кандидатури членів Наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця». Про це повідомляє Урядовий портал.

До складу Наглядової ради «Укрзалізниці» в якості незалежних членів увійшли:

Андерс Ослунд - старший член Атлантичної ради США та член ради East Capital, з багаторічним досвідом роботи головою правління Bank of Finland Inst. of Transition,

Шевкі Аджунер - відомий європейський фінансист з багаторічним досвідом управління у різних сферах, який протягом останніх п'яти років очолював представництво ЄБРР в Україні;

Крістіан Кун, який є членом Наглядової ради Литовських залізниць та членом Ради директорів Казахстанської залізниці.

Також в якості незалежного члена Наглядової ради «Укрзалізниці» затверджений Матьє Андреас, управлінець з багаторічним досвідом роботи на посадах віце-президента, фінансового директора, старшого радника в одній з найпотужніших нафтових компаній Європи - OMV AG (Австрія).

Окрім того, в якості членів Наглядової ради затверджені наступні кандидати:

Даніель Білак, який є директором Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest, має багаторічний досвід управління інвестиційними проектами, зокрема як партнер відомої компанії CMS Cameron McKenna (США), а також досвід проект-менеджменту Програми розвитку ООН.

Також до переліку кандидатів увійшов Іван Юрик – фахівець з багаторічним досвідом проектного менеджменту інвестиційних проектів, зокрема на посаді голови представництва Blackstone в Україні, а також досвідом в урядовому секторі на посаді керівника.

Наступним є Костянтин Мар'євич – діючий керівник служби віце-прем'єр-міністра України, член Наглядової ради ПАТ «Магістральні газопроводи України».

Представляючи на засіданні Уряду кандидатури, міністр Олександ Саєнко зазначив, що вони були відібрані Комітетом з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств після вивчення великої кількості кандидатур управлінців із США, Німеччини, Франції, Швейцарії, Австрії, Литви та України.

Міністр наголосив, що практика залучення незалежних членів у наглядові ради державних підприємств не є українським ноу-хау, а загальноприйнятою практикою передових європейських країн та країн Північної Америки, яка довела свою ефективність і базується на принципах Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Він також зазначив, що Комітет погодив критерії відбору членів Наглядової ради ще одного стратегічного підприємства – ПАТ «Укрпошта» - і незабаром почне відбір кандидатур.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: