Урядовець пояснив, навіщо Гройсману шість заступників

Урядовець пояснив, навіщо Гройсману шість заступників

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко розповів про величезне навантаження на міністрів і виправдав існування шести віце-прем'єрів

Також він запевнив, що буде дуже ефективним на посаді віце-прем’єр-міністра. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
Зараз Розенко як віце-прем’єр-міністр курирує три дуже різних відомства: Мінсоцполітики, Міністерство охорони здров’я та Міністерство культури. Основне його завдання – забезпечити координацію діяльності цих міністерств щодо узгодження реформ та певних спірних позицій.
При цьому за безпосередню діяльність міністерств відповідають міністри. Але коли в процесі роботи, реалізації реформ виникають складні питання, підключається віце-прем’єр-міністр.
«До всіх міністрів, які працюватимуть під моїм кураторством, у мене будуть однакові підходи. Вони в моїй особі матимуть підтримку, надійне плече», - пообіцяв Розенко.
Він пригадав, що коли був міністром, то відчував нестачу допомоги з боку віце-прем’єр-міністрів. В нього періодично виникали складні питання з Міністерством фінансів, Міністерством економіки, Мін'юстом, Державною міграційною службою тощо. На той час в уряді було лише два віце-прем’єри – Геннадій Зубко і В’ячеслав Кириленко. У них також було своє величезне навантаження, тому вони не могли допомагати ще й міністрам.
При цьому Розенко тонко натякнув, що шість віце-прем’єрів - це не так й забагато. «Дивіться, у нас перший віце-прем’єр – міністр економіки (Степан Кубів. – Ред.). Віце-прем’єр – міністр регіонального будівництва (Геннадій Зубко. – Ред.). Віце-прем’єр з європейської інтеграції (Іванна Климпуш-Цинцадзе. – Ред.). Для того щоб здійснювати міжгалузеву координацію, залишилось і не так багато людей - три віце-прем’єри: Кістіон, Кириленко, Розенко. Багато це чи мало - питання філософське. Питання ж в іншому: чи буде ефективним в цілому цей уряд?», - сказав він.
Розенко вважає, що існує проста перевірка. Якщо уряд буде ефективним, усі скажуть, що шість віце-прем’єрів себе виправдали. Якщо Кабмін не зможе нічого зробити в країні – люди вирішать, що віце-прем’єрів було дуже забагато.
«Я повністю підтримую Володимира Гройсмана, який ще перед призначенням сказав, що не збирається працювати в уряді лузерів. І буду робити все, щоб цей уряд був ефективним, і всі українці побачили і відчули реальні зміни на краще. І не треба спотворювати посаду віце-прем’єра. В усіх країнах є посади віце-прем’єрів - від 2-3 до 11-12. І це нормально», - додав він наостанок..

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: