В Агентстві з питань держслужби розповіли про хід кадрових конкурсів: на деякі посади претендує по 30 осіб

В Агентстві з питань держслужби розповіли про хід кадрових конкурсів: на деякі посади претендує по 30 осіб

Результати тестування претендентів у чиновники виявили недостатню підготовку тих, хто бачить себе на державній службі

Голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко в інтерв’ю «Главкому» розповів про те, як виконується новий закон про держслужбу, зокрема в частині проведення конкурсів на посади в держструктури.
«Ми йдемо чітко за графіком – починаючи від того, що урядом сьогодні практично сформовано всю підзаконну нормативну базу, яка б деталізувала положення закону для їхнього практичного застосування. Це і порядки проведення конкурсів, і добір громадськості до складу конкурсних комісій, і вимоги для претендентів на посади. Другий наш пріоритет на цьому етапі пов'язаний з проведенням роз’яснювальної роботи, тому що багатьох все нове лякає і треба подолати всі міфи і стереотипи», - повідомив він.
Він зазначив, що кількість запитань і звернень дуже велика, але в уряді були до цього готові, бо перехід з системи держслужби, яка формувалася понад двадцять років, до нової – непростий процес.
«Але мене радує, що запитання, які ми отримуємо від органів влади, свідчать, що люди сприймають закон і прагнуть навчитися ним користуватись. Усі роз’яснення щодо використання конкретних норм розміщуються на нашому сайті, ми активно листуємося з Адміністрацією президента, Кабміном, міністерствами, райадміністраціями», - зазначив чиновник.
Дуже важливо, що почали працювати нові конкурсні процедури, відзначив Ващенко. З моменту запровадження закону було проведено майже п’ять тисяч конкурсів категорій «Б» і «В».
«Так само нами організовано централізоване тестування претендентів, яке відбувається в комп’ютерному режимі через наш портал. Результати цього тестування різні – не настільки складні запитання, скільки недостатня підготовка тих, хто бачить себе на державній службі», - вважає Ващенко.
Він також повідомив, що в таких конкурсах відсіюється значний відсоток претендентів. Всупереч стереотипам, що держслужба не є привабливою.
«Нам вдалося через підвищення посадових окладів і зміну громадської думки, що цей вид діяльності є суспільно корисним, забезпечити конкурс у середньому п’ять осіб на місце. Звісно, залежить від посади, але навіть на посади спеціалістів райдержадміністрацій у деяких районах ми спостерігали по 20–30 претендентів на місце. Тож ми маємо можливість відбирати найкращих», - запевнив Ващенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: