В «Борисполі» кажуть, що безвіз не спровокував масового виїзду українців закордон

В «Борисполі» кажуть, що безвіз не спровокував масового виїзду українців закордон

Генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін

Фото: «Главком»

Генеральний директор аеропорту Павло Рябікін оцінює вплив безвізу на рівні 2%

Генеральний директор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін заявляє, що запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом для короткотермінових туристичних поїздок суттєво не вплинуло на пасажирський потік в аеропорті. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

За його словами, збільшення пасажиропотоку відбулося лише у розрізі завантаженості літаків.

«Безвіз радше впливає на рівень завантаженості раніше запланованого вильоту літака. Тобто якщо load factor (коефіцієнт завантаження, - «Главком») до безвізу становив 75-78%, то, мабуть, зараз він в районі 80%. Тобто об’єктивно безвіз - це 2-3% пасажирів додатково. Але треба брати статистику авіакомпаній і дивитися темпи приросту до 11 червня і після. Поки ще мало часу минуло, щоб запитувати такий аналіз», - розповів він.

Рябікін визнав, що певний приріст пасажиропотоку є, але він відбувається за рахунок раніше запланованих аеропортом заходів.

«Поки що йде плановий приріст. Ми - планована галузь. І рейси, що здійснюються влітку, відомі за рік чи за півроку. Додаткових заявок на позапланові слоти не надходять в силу об’єктивної відсутності флоту», - повідомив він.

Рябікін зазначив, що українці, які чекали на безвіз і не могли дозволити собі скористатись послугами авіакомпаній через їх ціну, в першу чергу, скористаються наземним сполученням.

«Все ж таки автобусний рейс дешевший за авіапереліт. А для цієї категорії людей ціна - суттєвий фактор. Ті, хто займався якимось, скажімо, «хендлінгом», теж надають перевагу автобусу. Бо там можна провезти із собою сумку, чемодан, тюк і ще один тюк побільше. В літаку це неможливо і дорого», - сказав він.

Генеральний директор «Борисполя» також повідомив, що 25 червня в аеропорті на виліт пройшли 19 786 пасажирів, що є абсолютним рекордом аеропорту за один день. Загалом 25 червня на виліт та на приліт «Бориспіль» обслужив 39500 пасажирів. Попередній рекорд був близько 39000 пасажирів.

Раніше Рябікін прокоментував заяву міністра інфраструктури Володимира Омеляна про те, що вже протягом двох тижнів аеропорт «Бориспіль» укладе контракт із лоукостером Ryanair

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: