В БПП діагностували у Лещенка «хворобу росту»

В БПП діагностували у Лещенка «хворобу росту»
Сергій Лещенко

Однопартієць Лещенка наголосив, що не слід використовувати політичну силу як засіб «доїхати до парламенту»

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко переживає «хворобу росту» у своїй політичній кар’єрі. Про це заявив в інтерв’ю «Главкому» заступник голови фракції БПП Анатолій Матвієнко.

«Я Сергія дуже давно і добре знаю, свого часу говорив йому відвертості, просивши не посилатись на джерело. Вважаю його креативною людиною, яка багато зробила у сфері медіа, свободи слова. Є хвороба росту, яку я також переживав. Інколи здається, що ти щодня вигадуєш велосипед і є таким натхненним винахідником, що тебе мають на руках носити, а тебе чомусь не помічають. А коли розберешся, виявиться, що нічого нового ти не зробив і не сказав», - зазначив Матвієнко.

Політик також підкреслив, що не слід використовувати політичну партію лише як засіб потрапити у парламент.

«У них («єврооптимістів». – Ред.) відбувся прорив – вони вирішили, що можна використати свій похід до парламенту в складі БПП, а потім плюнути і сказати… що це «був транспорт, аби доїхати до парламенту». Не можна так себе поводити. Принаймні це не створює тобі морального обличчя. Якщо ти вже прийняв рішення, то маєш боротися в тій команді. Якщо ж повністю себе в ній вичерпав, маєш піти з цієї команди. Бо завтра так за «транспорт» можна використати будь-кого – очевидно, я маю знати, що ти просто хочеш на мені проїхатись. Якщо я можу тебе перенести через бурхливий потік, то зроблю це, але маю розуміти, заради чого ти на той берег ідеш», - пояснив однопартієць Лещенка.

Матвієнко також додав, що в історії з квартирою парламентаря зіграли свою роль старі образи.

«Не може бути в одному місці моралі багато, а в іншому – ніякої. Треба розуміти, що життя не таке ідеалістичне, як ти собі намалював. Лещенко багатьох образив своїм максималізмом, тому деякі так і відреагували на цю історію. Офіційно на засіданнях фракції не обговорювалось жодне з його питань і проблем», - сказав народний депутат.

Заступник голови фракції БПП застеріг від необережного використання інформації при спробах викрити когось із політиків.

«Взагалі, якщо ти робиш якісь викривальні заяви, то треба мати перевірену доказову базу. Був у мене заступником у партії такий великий борець Гриша Омельченко, який видавав себе за великого слідчого. Йому хтось приносив якусь інформацію, він її одразу вивалював – дещо з цього було вдалим, але багато було й невдалого. Не можна перетворювати себе просто на носія компромату: ти вигідний комусь тільки до пори до часу, і ті, хто тебе годував інформацією, потім тебе ж і здадуть. Хоча знову ж Лещенко – досить нормальний чоловік, і якщо з його квартирою справді все так, як він каже, нема жодних проблем. Я сам не безсрібник», - підсумував Матвієнко.

Нагадаємо, депутат від БПП Сергій Лещенко звинуватив колегу з «Народного фронту» у телевізійному рейдерстві та зв'язках із «кумом-ФСБшником».

Лещенко купив квартиру в новобудові в центрі Києва загальною площею 192 кв. м, про що свідчить довідка з держреєстру майнових прав на нерухоме майно. За поточними цінами на нерухомість у цьому районі, вартість такої квартири становить близько 7,5 млн грн.

Глава САП Назар Холодницький доручив НАБУ перевірити законність придбання Лещенком елітної квартири.

У Національному аникорупційному бюро виявили ряд порушень, допущених Сергієм Лещенко, при купівлі квартири.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: