В будинку отруєного британця знайшли пляшку, в якій був «Новачок»

В будинку отруєного британця знайшли пляшку, в якій був «Новачок»
45-річного Чарлі Роулі госпіталізували 30 червня в місті Еймсбері неподалік від Солсбері

Раніше головний лікар Англії Саллі Девіс порекомендувала жителям Еймсбері і Солсбері не чіпати незнайомих предметів

Британська поліція виявила в будинку мешканця містечка Еймсбері Чарлі Роулі пляшку, в якій містилася нервово-паралітична речовина «Новачок».

Роулі як і раніше знаходиться в лікарні та проходить реабілітацію після отруєння «Новачком».
Невелику пляшку, в якій перебувала отрута, знайшли 11 липня.

Аналіз в лабораторії Портон-дауну підтвердив, що в ній знаходилася нервово-паралітична речовина. Як пляшка потрапила до Роулі - невідомо.

Глава контртерористичного підрозділу Скотланд-Ярду Ніл Басу прокоментував знахідку: «Це, безумовно, важлива і позитивна зміна. Але ми не можемо гарантувати, що речовини більше ніде не залишилося, тому будемо тримати оточення протягом деякого часу».

Раніше головний лікар Англії Саллі Девіс порекомендувала жителям Еймсбері і Солсбері не чіпати незнайомих предметів.

Роулі вже спілкувався з поліцейськими. «Будь-який контакт поліції з Чарлі буде проводитися при тісній співпраці з персоналом лікарні і його лікарями», - повідомила 11 липня поліція.

Нагадаємо, у понеділок, 9 липня, у Солсбері поліція оточила автобусну зупинку, що знаходиться неподалік від місця отруєння нервово-паралітичною речовиною «Новачок», після того як на ній знепритомнів чоловік.

Раніше поліція графства Вілтшир повідомила про нові випадки отруєння біля Солсбері, схожого на отруєння екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері 4 березня.

У понеділок глава Міноборони Британії звинуватив Росію у новому отруєнні «Новачком».

Напередодні стало відомо, що 44-річна Дон Стерджесс, яка отруїлася «Новачком» в місті Еймсбері в Британії, померла.

45-річний чоловік, який також отруївся «Новачком» і був знайдений в непритомному стані разом зі Стерджесс, залишається в критичному стані в госпіталі, повідомляє Скотленд-Ярд.

Нагадаємо, напередодні співробітник поліції Уілтшира звернувся за допомогоюдо медиків для попередньої перевірки на можливе отруєння «Новачком».

Раніше поліція Великої Британії повідомила, що 44-річна Дон Стерджесс і 45-річний Чарлі Роулі, були знайдені наприкінці червня непритомними у будинку в Еймсбері, отруїлися «Новачком». Їх доправили до лікарні в Солсбері, розташованої за 11 кілометрів від Ейсмбері. Там само лікувалися свого часу й Скрипалі.

Поліція попередила про заходи підвищеної безпеки і виставила кордони в Солсбері і Еймсбері в місцях, де пара з’являлася до отруєння.

Також прем'єр Британії Тереза Мей взяла під контроль розслідування нового отруєння в Британії.

Згодом стало відомо, як заразилися «Новачком» постраждалі в Еймсбері.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: