В «ДНР» заявили про затримання шести «націоналістів», які вбили Моторолу

В «ДНР» заявили про затримання шести «націоналістів», які вбили Моторолу
Терорист Моторола

Затримані нібито підтримували контакти з кадровими співробітниками СБУ і виконували завдання української спецслужби

Так зване «міністерство держбезпеки ДНР» заявило про затримання в окупованому Донецьку шести членів «українського націоналістичного угруповання», нібито причетних до вбивства терориста Мотороли. Про це повідомляє «Інтерфакс»з посиланням на так зване «міністерство держбезпеки ДНР».

«11 листопада в результаті проведених МДБ ДНР оперативно-розшукових заходів у Донецьку затримано шістьох активних членів української націоналістичної організації Misanthropic Division, лідери якої раніше взяли на себе відповідальність за вбивство легендарного командира підрозділу «Спарта» Арсена Павлова, більше відомого як Моторола», - сказав журналістам представник прес-служби «МДБ ДНР».

За його словами, в цей час щодо затриманих проводяться оперативно-слідчі дії, вони дають свідчення про обставини вчинення злочинів терористичної та екстремістської спрямованості».

«Активісти Misanthropic Division підтримували контакти з кадровими співробітниками СБУ і виконували завдання української спецслужби на території республіки», - стверджує представник «міністерства».

Він також запевняє, що нібито «всі терористичні і диверсійні акції в ДНР і ЛНР проводяться СБУ в рамках затвердженого оперативного задуму, метою якого є активізація внутрішніх протиріч між лідерами республік Донбасу, створення передумов та умов для силового протистояння між ними».

Нагадаємо, у четвер, 10 листопада, ватажок терористів Захарченко повідомив, що начальник управління Служби безпеки України в Донецькій області Віталій Мариков причетний до вбивства Мотороли.

У відповідь на це у СБУ порадили бойовикам «ДНР» «перед розповсюдженням фейків уточнювати прізвища».

Моторола загинув 16 жовтня. Коли терорист повертався додому, в ліфті спрацював саморобний вибуховий пристрій.

У терористичних угрупованнях «Л/ДНР», не дочекавшись результатів розслідування, поспішили звинуватити Київ у вбивстві терориста. Російські пропагандистські ЗМІ також мусують лише цю версію.

Ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що за ліквідацією Мотороли стоять українські спецслужби, та звинуватив Київ у порушенні перемир’я. Він пообіцяв помститися за «близького друга». Також терорист Гіві обіцяє «зрівняти з землею» кожне українське місто за смерть Мотороли.

У свою чергу генерал СБУ висловив думку, що після таких заяв Захарченка самого можуть «прибрати».

19 жовтня Моторолу поховали. Попрощатися з терористом зігнали 10 тис. мешканців окупованої території.

В Україні Моторолу звинувачують у воєнних злочинах, у тому числі в розстрілі полонених.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: