В Індійському океані з борту іноземного судна зник український моряк

В Індійському океані з борту іноземного судна зник український моряк
З борту іноземного судна зник український моряк Олексій Свістільніков
Фото: assol.org.ua

Зниклий український моряк працював із грецькою компанією Primerose Shipping CO LTD

В Індійському океані зник безвісти український моряк, одесит Олексій Свістільніков. Він перебував на борту іноземного судна MV Ocean Lion.

Про це йдеться в повідомленні організації «Фонд допомоги морякам «Ассоль».

В організацію звернулася дружина моряка, яка розповіла, що чоловік 9 серпня 2018 року прибув на судно MV Ocean Lion (прапор Ліберії). Трудовий договір чоловік уклав з грецькою компанією Primerose Shipping CO LTD, до роботи приступив на посаді третього механіка.

«Як повідомили дружині, 19 грудня минулого року Свістільніков зник із борту судна, яке було в Індійському океані і прямувало в Сінгапур. На сьогодні немає жодної офіційної інформації та документів від судновласника і крюїнгу щодо підтвердження місця інциденту, підсумків пошуково-рятувальної операції та звіту розслідування», – зазначають у відомстві.

Українець пропрацював у грецькій компанії шість років. Востаннє виходив на зв'язок із сім″єю наприкінці листопада 2018 року. Тоді судно було біля берегів Бразилії.


svistilnikov1

Зниклий український моряк Свістільников

Зазначається, що цей інцидент є далеко не першим на вищезгаданому судні. Зокрема, такий самий випадок стався 17 січня 2014 року – з борту цього ж корабля, коли він перебував на рейді поблизу Нью-Орлеана (США), безвісти зник інший одесит – старший помічник капітана. 

«На пошуки скерували водолазів і вертоліт, однак результатів це не дало. Незважаючи на те, що у приміщеннях на борту й одязі деяких членів екіпажу було виявлено сліди крові, розслідування результатів не дало. Єдине, що відомо, – після спілкування з командою місцевим правоохоронцям удалося з'ясувати, що напередодні зникнення деякі моряки на борту були в нетверезому стані. За версією екіпажу, старпом вирушив виконувати розпорядження капітана судна, але зі звітом про виконану роботу до начальства не з'явився», – повідомили у фонді.

Нагадаємо, станом на 14 січня доля моряка, громадянина України, який зник з судна неподалік польського міста Владиславово, залишається невідомою, пошукова операція не принесла результатів.

«Це сталось на судні, на якому він служив. Станом на сьогодні ми не маємо інформації щодо його знаходження. В п’ятницю-суботу були прийняті пошукові заходи, були задіяні гелікоптери, але на сьогодні ми не маємо підтвердження, що його знайшли, чи він живий, чи не живий. Ми поінформували відповідним чином правоохоронні органи, міністерство закордонних справ і передали його паспортні дані, для того щоб поінформувати родину», - заявили у консульстві України в місті Гданськ.

У дипустанові зазначили, що наразі не відомо, чи пошукова операція досі триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: