В ЄС сподіваються, судова реформа дасть поштовх до інших конституційних змін в Україні

В ЄС сподіваються, судова реформа дасть поштовх до інших конституційних змін в Україні

Європейці привітали ухвалення конституційних змін, пов’язаних із судовою системою

Європейський Союз позитивно відреагував на ухвалення Верховною Радою змін до Конституції України у частині проведення судової реформи. Про це йдеться у спільній заяві високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні та єврокомісара з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнеса Хана, повідомляє Укрінформ з Брюсселю.
«Ухвалення у заключному читанні конституційних змін, пов’язаних із судовою системою, Верховною Радою України є вагомим кроком на шляху зміцнення судочинства, що поліпшує його ефективність, незалежність, неупередженість, а також сприяє боротьбі з корупцією», - наголошується у заяві.
У ЄС очікують на подальшу імплементацію реформи судової системи, що забезпечило сьогоднішнє голосування.
«У цьому зв’язку ЄС залишається відданим у підтримці українського керівництва задля швидкого отримання конкретних результатів», - заявили Могеріні та Хан.
В ЄС також висловили сподівання, що це голосування надасть поштовх до ухвалення інших конституційних змін у частині децентралізації та проведенні інших важливих реформ.
Нагадаємо, у четвер Верховні Рада України ухвалила проект закону «Про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя».
Законопроект спрямований на забезпечення незалежності судової влади, підвищення вимог та професійних стандартів до суддівського корпусу, обмеження імунітету суддів до функціонального, оптимізацію системи судоустрою, забезпечення інституційної спроможності прокуратури, адвокатури та системи виконання судових рішень, а також на забезпечення безперервної та ефективної роботи органів судової влади на перехідний період.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: