В ЄС уже згодні на створення в Україні антикорупційної палати, а не суду

В ЄС уже згодні на створення в Україні антикорупційної палати, а не суду

Юнкер заявив, що в ЄС уже не наполягають на створенні антикорупційного суду, а саме палати, яка буде присвячена боротьбі з корупцією

Президент Європейської комісії Жан Клод Юнкер заявляє, що Європейський союз виступає за створення в Україні антикорупційної палати. Про це він повідомив під час спільної з президентом Петром Порошенком та президентом Європейської ради Дональдом Туском прес-конференції.

«Що нас турбує - це боротьба з корупцією. Я розумію, що президент і парламент зробили все необхідне і досягли прогресу в цій області, але ситуація не є задовільною і тут необхідно багато працювати, оскільки це дуже важлива проблема. Ми погоджуємося на створення спеціальної антикорупційної палати у рамках суду. Ми навіть не наполягаємо на створенні антикорупційного суду, а саме палати, яка буде присвячена боротьбі з корупцією», - сказав Юнкер.

Президент Єврокомісії зазначив, що боротьба з корупцією - одна з найбільших проблем і необхідно збільшити рівень боротьби з нею.

«Тому ми запропонували президенту посередницькі кроки, тимчасові кроки, як впоратися з цією проблемою. Євросоюз вимагав від України створити спеціальний суд, який би відповідав за справи, пов'язані з корупцією. Тепер ми вранці домовилися, що якщо Україна створить в межах своєї судової системи спеціальну палату, яка буде присвячена цим проблемам, цього буде достатньо», - сказав Юнкер.

Нагадаємо, сьогодні у Києві проходить саміт Україна - ЄС, на який прибули Туск і Юнкер. 

Читайте також матеріал «Главкома» Голова НАЗК Наталія Корчак: Складно пояснити працівнику, чому за 12–15 тисяч він повинен перевіряти декларацію Гройсмана

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: