В Європі провели масштабну операцію проти мафіозного клану Ндрангета

В Європі провели масштабну операцію проти мафіозного клану Ндрангета
У зловмисників вилучено сотні тисяч євро, а також зброю, кокаїн, два розкішних автомобілі і коштовності
dpa

В Італії та Німеччині затримали 31 особу, причетну до діяльності одного з найпотужніших злочинних угруповань

В рамках спільного італійсько-німецького розслідування проти найпотужнішого мафіозного клану Ндрангета затримано 31 особу за звинуаченнями в незаконному обороті наркотиків, відмиванні грошей і систематичному ухиленні від сплати податків з боку італійських піцерій і ресторанів в Німеччині. Про це повідомляє агентство АР.

Європол і Євроюст, які координують діяльність правоохоронних органів в Європі, заявили, що в операції взяли участь понад 800 співробітників поліції і податкових органів.

Експерти з обох країн сформували спільну команду для розслідування справи, що ускладнювалося через зашифровані телефонні системи, які підозрювані використовували для зв'язку.

Провідний прокурор Італії по боротьбі з мафією Федеріко Каф’єро де Рахо заявив, що розслідування в Турині підтвердило, наскільки глибоко Ндрангета проникла в легітимну економіку.

Підозрювані, як вважається, відмивали доходи від продажу кокаїну на підставних підприємствах, таких як ресторани, продаж автомобілів і підприємства з імпорту та експорту продуктів харчування.

Головний прокурор у німецькій Констанці Йоганнес-Георг Рот заявив під час пресконференції, що розслідування виявило великомасштабне «систематичне ухилення від сплати податків» італійськими піцеріями і ресторанами по всій Німеччині.

За його словами, ресторатори розробили цілу бізнес-модель, що включала імпорт італійських продуктів харчування і ухилення від сплати податків у Німеччині.

У заяві Європолу та Євроюсту йдеться, що у зловмисників було вилучено сотні тисяч євро, а також зброю, кокаїн, два розкішних автомобілі і коштовності.

Нагадаємо, у квітні в Італії затримали 26 членів мафіозного угруповання «Каморра».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: