В Міносвіти розповіли, як особи з інвалідністю вступатимуть до вишів

В Міносвіти розповіли, як особи з інвалідністю вступатимуть до вишів

Передбачені три траєкторії вступу на навчання для осіб з інвалідністю

Умовами прийому на навчання до вищих навчальних закладів у 2017 році передбачені три основних траєкторії вступу на навчання для осіб з інвалідністю. Про це розповів директор департаменту вищої освіти Олег Шаров, передає УНН з посиланням на прес-службу МОН.

До цих траєкторій належать:

  • Вступ за співбесідою – одна зі спеціальних умов щодо участі в конкурсному відборі та здобуття вищої освіти за бюджетні кошти, коли достатньою підставою для зарахування на бюджетне місце є протокольне рішення щодо надання вступнику рекомендації до зарахування за результатами співбесіди (яка використовується в якості вступного випробування замість зовнішнього незалежного оцінювання) з конкурсних предметів.
  • Вступ за іспитами та квотами-1 – одна з спеціальних умов щодо участі в конкурсному відборі та здобуття вищої освіти за бюджетні кошти, коли вступні випробування складаються у формі іспитів у вищому навчальному закладі замість зовнішнього незалежного оцінювання з усіх або частини конкурсних предметів, а конкурсний відбір здійснюється в межах осіб, які мають право вступати за квотами-1 на виділені місця.
  • Можливість переведення на вакантні бюджетні місця – одна з спеціальних умов щодо здобуття вищої освіти за бюджетні кошти, коли вступники мають право на переведення на вакантні місця державного або регіонального замовлення, якщо вони зараховані на навчання за іншими джерелами фінансування на відкриту або закриту конкурсну пропозицію.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки України скасувало наказ про запровадженя мінімального прохідного бар’єру для абітурієнтів медичних спеціальностей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: