В Мінську підняли питання про повернення Дебальцевого під контроль України

В Мінську підняли питання про повернення Дебальцевого під контроль України

Україна вимагає від усіх підписантів Мінських угод виконання взятих на себе зобов'язань

На сьогоднішній зустрічі в Мінську Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі українська сторона вимагала від усіх сторін виконання всього комплексу Мінських угод. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила Дарка Оліфер, прес-секретар представника Україні в групі Леоніда Кучми.

«Ми розглядаємо весь комплекс Мінських угод як єдиний пакет документів. Протокол від 5 вересня і Меморандум від 19 вересня 2014 р., а також Комплекс заходів від 12 лютого 2015 р. є однаково важливими за значимістю. Дана позиція України була зафіксована на зустрічі лідерів країн Нормандської четвірки в Берліні. Ми вимагаємо від усіх підписантів виконання взятих на себе зобов'язань. Зокрема, відповідно до лінії розмежування від 19 вересня 2014 р. Дебальцеве має перебувати під контролем України, але було захоплено представниками ОРДЛО всупереч Мінським домовленостям», - зазначила Оліфер.

Нагадаємо, представник РФ у групі Борис Гризлов заявив, що Москва вважає можливим вже в найближчі дні узгодити питання про механізм дії закону про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей. .

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: