У МВФ повідомили, коли вирішиться доля кредиту для України

У МВФ повідомили, коли вирішиться доля кредиту для України

Йдеться про один перегляд програми. І обсяг кредитного траншу, який може бути надано, буде озвучено вже за підсумками засідання ради директорів

Міжнародний валютний фонд планує найближчим часом озвучити дату засідання ради директорів з питання виділення Україні третього кредитного траншу в рамках схваленої рік тому програми EFF і очікує, що засідання відбудеться у другій половині вересня. Про це під час брифінгу у Вашингтоні сказав глава департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс.
«Ми максимально наблизилися до погодження другого перегляду програми і найближчим часом озвучимо дату засідання щодо України. Вважаю, це буде у другій половині вересня, – сказав Райс. – Ідеться про один перегляд програми, і обсяг кредитного траншу, який може бути надано, буде озвучено вже за підсумками засідання ради директорів».
Він також наголосив, що наразі Україна і МВФ обговорюють суто технічні моменти, які не мають жодних фундаментальних розбіжностей.
«У цьому немає нічого незвичайного, тривають переговори, і ми максимально близькі до узгодження позицій», – сказав Райс.
Нагадаємо, наприкінці серпня міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що Україна «дуже близька» до отримання третього кредитного траншу від МВФ. При цьому він зазначив, що країна не відчуває гострої потреби безпосередньо в грошах МВФ, але саме кредит від МВФ дозволить Києву отримати 1 млрд дол. під гарантії уряду США, 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги Європейської союзу, а також кредит Світового банку в обсязі 500 млн дол. на закупівлю газу для проходження опалювального сезону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: