В ОБСЄ оцінили ситуацію на Закарпатті

В ОБСЄ оцінили ситуацію на Закарпатті

На думку моніторингової місії, ситуація в регіоні спокійна

Перший заступник глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що організація посилила моніторинг в Ужгороді через лютневий напад на офіс Товариства угорської культури Закарпаття, але зараз ситуація в регіоні спокійна. Про це він повідомив в ефірі «Радіо НВ».

«Факти полягають в тому, що протягом останніх тижнів СММ уточнювала інформацію про ряд інцидентів, що сталися у приміщенні, де розташований офіс Закарпатської спілки угорців. Загалом, за нашими спостереженнями, ситуація в цьому районі залишається спокійною», - заявив Хуг.

Хуг спростував заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто про відкриття постійної спостережної місії ОБСЄ в Ужгороді, заявивши, що окремого офісу організація не відкривала. Проте, для моніторингу ситуації в Закарпатській області було направлено кілька патрулів.

Раніше стало відомо по заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто про відкриття ОБСЄ спостережної місії на Закарпатті.

На думку директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації Ярослава Галаса, введення постійної місії ОБСЄ на Закарпатті не є доцільним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: