В окупованому Криму і на Донбасі перебувають понад 30 тис. військових РФ - Муженко

В окупованому Криму і на Донбасі перебувають понад 30 тис. військових РФ - Муженко
Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко

Щомісяця Росія постачає для своїх військових 5 тис. тонн пального і 500 тис. боєприпасів

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей та анексованого Криму перебувають понад 30 тис. російських військових. Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко під час спільного засідання Військово-наукової ради ЗСУ і Національної академії наук.

«За даними військової розвідки, наразі це угруповання налічує понад 30 тис. військовослужбовців, включаючи компонент, розгорнутий в Криму», - сказав він.

За даними начальника Генштабу, щомісяця Росія постачає для своїх військових 5 тис. тонн пального і 500 тис. боєприпасів.

Муженко підкреслив, що досі залишається велика загроза розгортання повномасштабних військових дій з боку Росії.

«Головна загроза - це мілітаризація Російською Федерацією тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей шляхом розгортання повноцінних воєнних угруповань», - підкреслив він.

Як повідомлялося, сьогодні Парламентська асамблея ОБСЄ прийняла резолюцію «Зміцнення взаємної довіри і співпраці заради миру і процвітання в регіоні ОБСЄ», в якій серед іншого, визнається, що «певні райони Донецької і Луганської областей» перебувають під контролем «російських гібридних сил».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: