В ООН готуються відповісти на лист-протест України після скандальної заяви Пан Гі Муна

В ООН готуються відповісти на лист-протест України після скандальної заяви Пан Гі Муна
telegraf.com.ua

Речник Генсека зазначив, що листи в ООН від країн-членів «не є рідкістю»

В Організації Об'єднаних Націй підтверджують факт отримання офіційного листа-протесту від України через заяви генсека організації Пан Гі Муна, зроблені ним напередодні під час форуму в російському Санкт-Петербурзі. Як повідомив речник генсека ООН Стефан Дюжаррік, формальна відповідь на протест Києва вже готується, передає Deutsche Welle.

Дюжаррік зазначив, що листи в ООН від країн-членів «не є рідкістю». Водночас він не став докладніше коментувати дипломатичний скандал, що зчинився через висловлення генсека ООН в Росії та різку реакцію постійного представника України при ООН Володимира Єльченка.

Нагадаємо, Україна направила лист з протестом генсеку ООН через його слова про Донбас і роль Росії. Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що Пан Гі Мун відтепер втратив моральне право щось говорити про конфлікт в Україні або про анексію Криму.

Після скарги Єльченка ООН видалила фразу про роль Російської Федерації у врегулюванні конфлікту в Україні з тексту промови генерального секретаря організації Пан Ґі Муна на Санкт-Петербурзькому міжнародному економічному форумі в Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: