В ООН відредагували мову Пан Гі Муна після скарги постпреда України

В ООН відредагували мову Пан Гі Муна після скарги постпреда України
zn.ua

17 червня на сайті ООН цей абзац у промові відсутній

Організація об’єднаних націй видалила фразу про роль Російської Федерації у врегулюванні конфлікту в Україні з тексту промови генерального секретаря організації Пан Ґі Муна на Санкт-Петербурзькому міжнародному економічному форумі в Росії, передає Радіо Свобода.

Як вже повідомлялося, у тексті виступу Пан Ґі Муна, який напередодні розповсюдили в ООН, він заявляв, що Росія як постійний член Ради безпеки з правом вето має «відіграти критично важливу роль» у вирішенні «нагальних глобальних питань, від завершення конфліктів в Україні й Сирії до захисту прав людини і контролю за непоширенням зброї масового знищення».

Ввечері 16 червня на офіційному сайті організації був опублікований саме цей текст промови генерального секретаря ООН.

«Росія як постійний член Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй відіграє критично важливу роль… у вирішенні нагальних глобальних проблем, від припинення конфліктів в Україні та Сирії – до захисту прав людини і контролю за поширенням зброї масового знищення», - йдеться в промові генерального секретаря ООН. Саме цю цитату поширили напередодні інформагенції Reuters, AP і західні видання.

Однак 17 червня на сайті ООН цей абзац у промові відсутній.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: