В Росії «почали гнати» судовий процес над Грибом - правозахисниця

В Росії «почали гнати» судовий процес над Грибом - правозахисниця
Фото: Facebook Ігоря Гриба

За словами правозахисниці Олександри Матвійчук, на самого Гриба посилився тиск, йому знову перестала надходити уся кореспонденція

Після захоплення Росією в полон українських моряків посилився тиск на українця Павла Гриба, якого судять у Ростові-на-Дону.

Про це 10 грудня повідомила у Facebook правозахисниця, голова правління Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук з посиланням на інформацію сестри Гриба.

«12 грудня у справі Павла Гриба відбудеться наступне судове засідання у Ростові. За словами його сестри Ольги Гриб, після захоплення в полон українських моряків процес над Павлом «почали гнати». Усі аргументи захисту показово ігноруються. До того ж на самого Павла посилився тиск, йому знову перестала надходити уся кореспонденція», - написала Матвійчук.

За словами Матвійчук, рідні Гриба сподіваються, що українські ЗМІ зможуть відвідати це судове засідання.

«Зараз це особливо важливо, адже свідки обвинувачення публічно відмовляються від тих показів, які вони давали раніше. А з них, власне, зшита уся справа», - підкреслила правозахисниця.

Раніше повідомлялося, що подруга мешканки Сочі Тетяни Єршової Марія Юрістова частково відмовилася від своїх попередніх свідчень на суді у справі Гриба, спростувавши версію обвинувачення. Єршова і Гриб не обговорювали плани теракту і політика не була основною темою їхніх розмов, заявила свідок.

Як відомо, за даними російського слідства, з березня по травень 2017 року, перебуваючи в Україні, Гриб листувався в інтернеті зі старшокласницею із Сочі. Слідство вважає, що Гриб переконував дівчину закласти саморобний вибуховий пристрій і привести його в дію на випускному вечорі 30 червня 2017 року. Після теракту він, за матеріалами справи, рекомендував школярці виїхати з території Росії.

Гриба затримали 24 серпня 2017 року в білоруському місті Гомелі. Українець повністю заперечив у суді пред’явлені йому обвинувачення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: