В Росії заявили, що двоє поранених українських моряків вже одужали

В Росії заявили, що двоє поранених українських моряків вже одужали

Омбудсмен Москви додала, що у третього моряка - Василя Сороки, рука залишається припухлою

Двоє поранених українських моряків Андрій Артеменко і Андрій Ейдер, що знаходяться в лікарні СІЗО «Матроська тиша», закінчують реабілітацію і можуть бути відправлені в СІЗО «Лефортово».

Про це повідомила «Інтерфаксу» уповноважений з прав людини в Москві Тетяна Потяєва, яка у вівторок відвідала поранених українських моряків.

«У Артеменка, який був поранений в руку, - повне відновлення, він отримує останні процедури по реабілітації. В принципі, він здоровий, його нічого не турбує, у нього нічого не болить», - розповіла омбудсмен.

Вона зазначила, що другий моряк - Андрій Ейдер, який був з важкими пораненнями в обидві ноги і не міг пересуватися, зараз також відчуває себе добре.

«З нього зняті всі шини, прибрані милиці, він ходить самостійно, робить зарядку. Рани затяглися, вся рухова активність відновлена. Ніяких скарг на стан здоров'я немає», - сказала Потяєва.

Вона додала, що у третього моряка - Василя Сороки, у якого було важке поранення в руку, рана затяглася, гіпс знято, проте рука залишається припухлою.

«Йому купили еспандер, він займається і отримує все необхідне під контролем лікаря. Йому роблять ванночки і перев'язки. Десь на 80% він видужав, ще 20% повинна бути реабілітація», - повідомила омбудсмен.

Нагадаємо, раніше адвокат Сергій Бадамшин заявив, що українському військовополоненому Василю Сороці, у якого поранена рука, у Росії не надають належної медичної допомоги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: