В Росії почастішали випадки побиття опозиціонерів - швейцарські ЗМІ

В Росії почастішали випадки побиття опозиціонерів - швейцарські ЗМІ
фото з відкритих джерел

По колишньому Ленінграду прокотилася хвиля політичного насильства

Щонайменше семеро російських блогерів стали мішенню скоординованих нападів. Ці безкарні спроби залякування могли бути організовані одним з найбагатши підприємців, близьким до президента Росії Путіна. Про це пише швейцарське видання Le Temps.

«Майже через століття після того, як Санкт-Петербург став колискою більшовицької революції, там знову прокотилася хвиля політичного насильства. Серія таємничих нападів на більш-менш відомих опозиціонерів сіє страх і спонукає багатьох до від'їзду з країни», - зазначає автор публікації.

«Все почалося з інтернет-сайту (whoiswho.me, «хто є хто»), що публікував особисту інформацію про блогерів і користувачів інтернету, ворожих по відношенню до путінського режиму, - розповідає останній постраждалий від нападу 33-річний Єгор Алексєєв. Приблизно 800 мішеней були прицвяховані до «стіни» сайту, з фотографіями, зробленими крадькома, і персональними даними (телефон, адреса).

Адміністратор групи під назвою «Злочинна влада» в соціальній мережі vk.com активно критикував режим, думав, що погрози на його адресу були віртуальними. Однак 9 червня цього року на нього вчинили жорстокий напад двоє невідомих просто посеред вулиці. Алексєєв отримав перелом носа, пошкодження щелепи і струс мозку.

Опозиціонер не довіряє поліції, оскільки вважає, що тільки правоохоронці могли повідомити його особисту адресу нападникам.

«Занепокоєння петербурзьких опозиціонерів посилилося після публікації журналістського розслідування інтернет-газети fontanka.ru, що пов'язує напад із впливовим російським підприємцем і ресторатором Євгеном Пригожиним, близьким до Володимира Путіна, на прізвисько «кухар Царя». На думку fontanka.ru, Євген Пригожин є власником так званою «фабрики тролів» - будівлі в Санкт-Петербурзі, де працюють сотні прокремлівських блогерів. Ось уже три роки поспіль вони наповнюють мережу коментарями, позитивними для російської влади і негативними для Заходу», - інформує Le Temps.

 

«Якщо підтвердиться, що за цими нападами стоїть Пригожин, тоді жодної кримінальної справи не буде», - журиться Єгор Алексєєв, схильний вірити в цю версію, і робить висновок: «Поліція на сьогоднішній день не проявляє жодних ознак дії, щоб розшукати моїх кривдників. Тепер я думаю про від'їзд разом зі своєю сім'єю, оскільки тут ніщо не може мене захистити».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: