В Україні можуть заборонити відключення помешкань від газу та світла в опалювальний період

В Україні можуть заборонити відключення помешкань від газу та світла в опалювальний період

Заборгованість населення за електроенергію станом на кінець січня 2018 року становила 4 млрд грн, за газопостачання – 13 млрд грн

У парламенті зареєстрували постанову, якою передбачається введення заборони на відключення від електроенергії та газопостачання споживачів у період опалювальних сезонів (15 жовтня - 15 квітня) до середини квітня 2020 року.

Про це йдеться в оприлюдненому на сайті Верховної Ради тексті постанови №8108 від 12 березня 2018 року «Про встановлення тимчасового мораторію на відключення населення України від послуг з постачання електроенергії й газу під час опалювального періоду».

«Тимчасово, на час опалювального періоду (15 жовтня - 15 квітня), встановити мораторій на відключення таких споживачів електричної енергії та послуг з газопостачання (крім випадків проведення ремонтних і профілактичних робіт, ліквідації наслідків аварій або дії обставин непереборної сили): фізичних осіб, які використовують електричну енергію та природний газ для побутових потреб; соціальних установ й охорони здоров'я; навчальних закладів», - сказано в тексті постанови.

Відзначається, що постанова набирає чинності з дня її ухвалення і діє до 15 квітня 2020 року. Документом передбачається заборона на відключення електроенергії і припинення газопостачання компаніями незалежно від форми власності.

Проект постанови 13 березня було направлено до профільного парламентського комітету на розгляд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: