В Україні відбудеться пробне ЗНО

В Україні відбудеться пробне ЗНО
Пробні тести - важлива частина підготовки до ЗНО

Зареєструватися на попередні тести можна буде на регіональних сайтах Українського центру оцінювання якості освіти з 8 по 31 січня 2019 року

Уже в березні наступного року випускники шкіл, майбутні абітурієнти та всі бажаючі зможуть перевірити свої знання в пробному ЗНО. Про це заявили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Зареєструватися на попередні тести можна буде на регіональних сайтах центру з 8 по 31 січня 2019 року. Для всіх учасників створять е-сторінки, на яких до 25 лютого повідомлять про час і місце проведення оцінювання, а згодом і його результати.

Учасники зможуть випробувати свої сили з двох предметів: української мови та літератури і ще однієї дисципліни на вибір. Пробне ЗНО з мови та літератури відбудеться 16 березня, а з інших предметів - 23. Результати тестів покажуть 22 і 29 березня. За ці тести доведеться заплатити - їх вартість оприлюднять ближче до дат, але в цьому році одна перевірка коштувала 129-137 грн.

У центрі вважають, що пробні тести - важлива частина підготовки до ЗНО. «Всі бажаючі можуть ознайомитися з процедурою проведення оцінювання, структурою і змістом тестового зошита, а ще - порядком доступу до пункту тестування і робочого місця», - пояснюють там.

Також школярі зможуть попрактикуватися в заповненні бланків відповідей, психологічно налаштуватися на майбутні тести і навчитися ефективно розподіляти час на виконання завдань.

У цьому році пробне ЗНО здавали 172,5 тис. осіб, що на 31% більше, ніж в минулому. Найбільше хотіли попрактикуватися в українській мові і літературі. Другою за популярністю стала англійська мова.

Як повідомлялось, у 2019 році Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) відбуватиметься з 20 травня по 12 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: