В Україні вводяться нові будівельні норми щодо природного освітлення приміщень

В Україні вводяться нові будівельні норми щодо природного освітлення приміщень
«Світловоди не тільки передають світло вдень, а й накопичують його для застосування ввечері», - йдеться у бюлетені Мінрегіонбуду

У приміщеннях, де немає вікон, денного освітлення або можливості проводити електрику використовуватимуть світловоди

В Україні під час будівництва використовуватимуть світловоди у якості природного освітлення. Про це йдеться в інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Зокрема, за новими державно-будівельними нормами у приміщеннях, де немає вікон, денного освітлення або можливості проводити електрику використовуватимуть світловоди.

«Світловоди не тільки передають світло вдень, а й накопичують його для застосування ввечері. У багатьох країнах Європи та світу ці енергоощадні технології використовуються, як у житлових будинках, так і в офісах, школах, дитсадках, лікарнях та приміщеннях військового призначення», - йдеться у бюлетені Мінрегіонбуду.

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе зазначив, що технології такого природного освітлення вперше почали використовуватися ще в Стародавньому Єгипті. «Вже потім, аналогічні технології почали використовуватися у військових для освітлення будівель спецпризначення. Зараз світловоди широко використовуються в будь-яких приміщеннях, де нема природного освітлення», - розповів заступник міністра.

Державні будівельні норми розроблені фахівцями ТОВ «Київпромелектропроект» на заміну діючих з 2006 року.

Нові ДБН почнуть діяти з 28 лютого 2019 року.

Як повідомлялося, нові вимоги ДБН: велодоріжки в Україні стануть обов'язковими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: