В Україні знову зафіксували дифтерію

В Україні знову зафіксували дифтерію

У Запоріжжі на дифтерію захворіли 56-річна жителька Мелітопільського району та 46-річна жителька Запоріжжя

У Запоріжжі зафіксували два випадки захворювання на дифтерію. Про це повідомляє Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я.

На дифтерію захворіли 56-річна жителька Мелітопільського району та 46-річна жителька Запоріжжя.

«У першому випадку хвора є щепленою, але не отримала чергового щеплення у квітні поточного року. У другому – хвора є нещепленою, наразі перебуває у інфекційній лікарні у тяжкому стані», – йдеться у повідомленні.

Також у Центрі наголосили, що з метою профілактики дифтерії слід отримати в лікарні за місцем проживання чергове щеплення. Зауважимо, дорослим слід робити щеплення проти дифтерії раз на 10 років.

Найбільший рівень захворюваності на дифтерію в Україні спостерігався у 1991–1998 роках, у зв’язку з чим оголосили епідемію. Тоді захворіло приблизно 20 тисяч людей, 696 з них померли. Спалах захворювання спричинив низький рівень вакцинації.

Нагадаємо, від початку 2018 року в Україні було зареєстровано сім випадків захворювання на дифтерію. Найбільший спалах спостерігався улітку, коли за один тиждень до лікарень потрапили аж п’ять людей: 11-річний хлопчик і чотири його родичі. У 2017 році в Україні не було жодної людини, у якої б діагностували дифтерію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: