В український прокат виходить фільм про Сенцова

В український прокат виходить фільм про Сенцова

Незаконно ув’язнений в Росії український режисер Олег Сенцов

Фільм покажуть в кінотеатрах Києва, Вінниці, Запоріжжя, Львова, Одеси, Ужгорода та Харкова

Документальний фільм Аскольда Курова «Процес» про режисера Олега Сенцова, який незаконно ув’язнений в Росії, виходить в українському прокаті в четвер, 6 квітня.

Фільм покажуть в кінотеатрах Києва, Вінниці, Запоріжжя, Львова, Одеси, Ужгорода та Харкова. Як повідомляє компанія «Артхаус Трафік», частина зборів від продажу квитків буде перерахована родині Олега Сенцова.

У Києві на церемонії нагородження переможців Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA 30 березня провели акцію на підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова.

25 березня на фестивалі Docudays UA відбувся показ фільму «Процес». Перед показом фільму також відбулася акція на підтримку кримчанина. Прем’єра зібрала аншлаг. Після цього відбулася дискусія, в якій брала участь сестра Олега Сенцова Наталія Каплан.

Нагадаємо, Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова й Кольченка до переліку політв’язнів.

Як повідомлялося, у лютому цього року на міжнародному кінофестивалі Berlinale відбулася прем'єра фільму «Процес» про Сенцова.

До речі, американський ПЕН-центр присудив Сенцову щорічну премію Барбари Голдсміт «Свобода писати».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: