В уряді розповіли, скільки людей проживає на окупованих територіях Донбасу

В уряді розповіли, скільки людей проживає на окупованих територіях Донбасу
Точних даних про те, скільки ж людей проживає в ОРДЛО, не знає ніхто

Російські паспорти в ОРДЛО отримали 180-200 тисяч

В ОРДЛО проживають близько 1,6 млн жителів. Проте це за попередніми підрахунками, бо точних даних не знає ніхто. Про це інтерв'ю LB.ua заявив віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

«Раніше, за старими даними, в Донецькій області проживало близько п'яти мільйонів, у Луганській - близько двох мільйонів. Разом - сім. З 2014-го хтось поїхав у Росію, хтось до Криму, хтось по світу, хтось переїхав на підконтрольну частину України, хтось залишився там. Точних даних ми не знаємо. Але якщо це 10-15% від населення, це вже немало", - зазначив віцепрем'єр.

При цьому, за його словами, близько 198-200 тисяч населення в ОРДЛО отримали російські паспорти.

«Вони для себе розлучилися з Україною. Тих, хто залишився, силами правоохоронних органів, нескладно буде визначити. Тут виникає питання перехідного правосуддя, того, як населення буде інтегруватися в правове поле України. І коли ми говоримо про реінтеграцію, важливо, щоб ми почали додавати слово, яке в лексиконі публічно наразі не звучить, - «безпечна» реінтеграція. Я хотів би, щоб ми говорили саме так», - резюмував Резніков.

Віцепрем'єр висловив упевненість, що власники російських паспортів під час реінтеграції Донбасу, радше за все, поїдуть.

Раніше, в Міністерстві внутрішніх справ Росії заявили, що майже 200 тис. жителів ОРДЛО отримали російські паспорти. Понад 136 тис. отримувачів — жителі територій, підконтрольних бойовикам, а близько 60 тис. — жителі з інших районів Донецької та Луганської областей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: