В уряді відзвітували, що обігріли вже понад 90% населення

В уряді відзвітували, що обігріли вже понад 90% населення

Найбільш проблемними є південні області

До опалення на сьогодні підключено понад 90% споживачів в Україні. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко на засіданні уряду.

«Сьогодні у нас вже рівень понад 90%», – сказав він.

За даними Зубка, до опалення підключено всіх споживачів Волинської, Тернопільської, Рівненської, Чернівецької, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей.

Як зазначив віце-прем'єр, найбільш проблемними є південні області. «Причина – це передусім бюрократичні моменти, а не неготовність за технічним станом. Затримка підключення житлового сектора відбувається через те, що досі не укладено договори з НАК «Нафтогаз України», – сказав він.

Зубко зазначив, що багато з областей подали документи до «Нафтогазу України» лише після 10 жовтня.

Так, за його словами, низький рівень підключення до опалення зараз у Херсонській області, в Миколаївській області (мер Миколаєва перебуває в Страсбурзі, і це негативно позначилося на подачі опалення).

Багато об'єктів не отримали поки що опалення в Запорізькій та Кіровоградській областях.

В Донецькій області рівень підключення до опалення досяг 95%. Проблеми у кількох котельнях у Мар'їнці, Красногорівці вирішуються в окремому порядку.

Загалом, за очікуваннями Зубка, підключення до опалення має завершитися до кінця поточного тижня.

Нагадаємо, в «Київенерго» повідомили, що на ранок середи, 19 жовтня, теплом забезпечено вже 93% осель киян, або понад 8,8 тис. будинків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: