Віце-прем’єр розповів, як Україні до 2020 року досягти енергонезалежності

Віце-прем’єр розповів, як Україні до 2020 року досягти енергонезалежності

Павло Розенко знає, як стимулювати споживачів, щоб вони економно використовували природний газ

Про це він розповів в інтерв’ю «Главкому».
Розенко вважає, що люди, які не отримують субсидій, використовують газ більш економно: в півтора рази менше, ніж ті, хто має субсидію. З цього віце-прем’єр зробив простий висновок: треба вдосконалювати систему субсидій. А також уряд повинен придумати способи до стимулювання тих споживачів, хто оформив субсидії.
Також Розенко запропонував спосіб скорочення обсягів газу, які споживаються для обігріву індивідуальних будинків. «Є ресурс до скорочення щонайменше вдвічі шляхом переходу на альтернативні види палива. Плюс до всіх цих заходів потрібно збільшувати видобуток власного газу. Якщо ми досягнемо цього, то вже 2020-го року Україна буде повністю енергонезалежною», - сказав він.
Нагадаємо, для всіх споживачів з 1 травня новий Кабінет міністрів запровадив єдину ціну - 6879 грн за тисячу кубометрів (крім релігійних організацій – 3913 грн), тоді як вона мала б сформуватися відповідно до ринкової кон’юнктури. Нова ціна, згідно з постановою Кабміну №315 від 27 квітня, діятиме по 31 березня 2017 року, тобто 11 місяців.
До речі, собівартість власного газу приблизно в чотири рази менша порівняно зі встановленою урядом ціною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: